Tavaszra lehet új igazgatója az almádi kulturális központnak (veol.hu)

Pályázatot írt ki az önkormányzat a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár igazgatói posztjának betöltésére a közelmúltban.

A pályázatot egy éven belül harmadszor írta ki a képviselő-testület. A kiírási feltételek módosítása után abban bíznak az önkormányzatnál, hogy ezúttal eredményes lesz a pályázat.

Az intézményt Bati János vezette a kétezres évek végétől, mintegy tíz éven át. Az önkormányzat 2017 decemberében írta ki először a pályázatot, amelyet tavaly júniusban eredménytelennek nyilvánítottak, és új pályázat kiírásáról döntöttek. A beérkezett pályázatokat a képviselő-testület a tavaly szeptemberi zárt ülésén bírálta el. Úgy tudjuk, többen jelentkeztek az igazgatói posztra, végül két pályázó közül a vezetői állás elnyeréséhez szükséges minősített többséget egyik jelentkező sem szerezte meg. A testület ezért ismét eredménytelennek nyilvánította a pályázatot, és úgy döntött, hogy 90 napon belül újat ír ki.

Az intézmény vezetésével októbertől a leköszönő Bati János után Fábiánné Sáray Anna igazgatóhelyettest bízták meg. A testület legutóbbi ülésén újra kiírta a pályázatot, az igazgatói állás megpályázását ezúttal könyvtári és közművelődési szakemberek számára is lehetővé tették. A pályázatokat január 31-éig lehet beadni, és hatvan napon belül döntenek róla.

A pályázatok bírálatára háromtagú szakértői bizottságot kért fel a balatonalmádi önkormányzat.