Tapasok éjszakájára a Gasztrohegyen, Badacsonyban

Június 21-én 18:00-24:00 óra köztt lesz a Tapasok éjszakája. Az év egyik leghosszabb éjszakáján a résztvevő gasztrohelyek extra tapasokkal készülnek Badacsonyban: finom falatok, kóstolók helyi alapanyagokból, tökéletesre hangolva – írják a szervezők.

Minden résztvevő helyen több tapast is lehet kóstolni, bejárva a hegyet. Lesz füstölt tokhal, krémek kovászolt kenyéren, szarvasgomba, töltött tészták (derelye, pelmenyi, ravioli), huszonegynéhány órás lecsó, marhapörkölt lepénnyel, velőscsont, nyúl curry, marhanyelv szendvics,
Direkt erre az alkalomra kitalált fúziós tapasok: felbukkannak helyi alapanyagok, szezonális termények és persze spanyol hozzávalók is.
Résztvevő éttermek: frissTerasz, Szőlőhegy Bisztró, Tilia Borvendéglő, Bonvino Borbár, Pláne Badacsony borterasz, Istvándy Borműhely, Borbarátok Étterem, Tölgyes Kúria, Kisfaludy-ház.

Mi az a Gasztrohegy?
Októbertől áprilisig 9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.
Attól más ez a gasztrotúra, hogy nemcsak egy helyen lehet végigenni több fogást, hanem akár 9 helyen kóstolhatunk meg egy-egy különböző fogást – közben pedig szinte észrevétlenül feljuthatunk a csúcsra.

Szállások:
Badacsonytomaj: Borbarátok, Hotel Bonvino, Villa Sandahl, Óbester
Szigliget: Villa Kabala
Badacsonyörs: Vánkos, Csendes Dűlő Szőlőbirtok Vendégház

Utazás:
Gasztrobusz: Badacsony Turizmusirodától minden fél órában (pontos menetrend a Facebookon)
Badacsony taxi: 06-30-6026963