Tanévnyitó beruházás-átadóval Alsópáhokon (tvkeszthely.hu)

Tanévnyitóval egybekötött ünnepségen adták át Alsópáhokon a Dr. Szántó Imre Általános Iskola energetikai felújításában elkészült beruházást. A projekt 58 millió forintos uniós támogatással, és a helyi önkormányzat 22 milliós önerejével valósult meg, melyben nyílászárók cseréje, napelem rendszer beépítése mellett az intézmény közösségi épületét is felújították.

Elkészült a zsibongó, új a kazán,a nyílászárók három rétegűek,új a padlófűtés és minden olyan energetikai megoldás kialakításra került  a projektben ami a takarékos működtetést elősegíti az alsópáhoki iskolában ahol a szalagátvágást követően  a település vezetését, annak aktív munkáját Manninger Jenő országgyűlési képviselő  méltatta átadój. Az iskola részfelújításával teljesülnek az uniós elvárások is, miszerint mindent meg kell tenni a kevesebb szén-dioxid kibocsátásért.

A Járási Hivatal vezetője, Dr.Varga Andrea az átadó ünnepségen gondolataiban kiemelte: A térségben egyre több oktatási intézmény újult meg az elmúlt időszakban. Mindig nagy öröm ha egy olyan intézmény újul meg ahol az ismeretek elsajátítása, a tudás megszerzése folyik. A térségben egyre több oktatási intézmény újult meg az elmúlt időszakban.

„A járás 30 településén azt gondolom,hogy most már szinte mindenhol a 21.századi követelményeknek  megfelelő iskolák vannak. Nagyon fontos,hoszen a kormánynak is kiemelt feladata a családtámogatás. Nem mindegy sem a szülőknek sem, hogy hova járnak a gyerekeik bölcsődébe,óvodába ,iskolába. Sem pedig az önkormányzatnak nem mindegy, hogy mennyiért tudja fenntartani az épületeket”- adott tájékoztatsát  a hivatalvezető.

Az iskola tanulóinak műsorát követően az iskola igazgatója mondott köszönetet a beruházásban résztvevőknek, hangsúlyozva,hogy  egy kis település iskolájának életében nagy előrelépés minden fejlesztés.

„Azt gondolom,hogy a tárgyi feltételek megteremtésén túl eszmei értéke is van annak,hogy ez a beruházás itt megvalósult,mert egy jól működő közösségnek nagyon fontos, fontos szerepe van a helyben működő általános iskolának. S azt gondolom Alsópáhok Község Önkormányzata, polgármestere,s az itt dolgozók így gondolkodnak”- mondta az iskola igazgatója, Borsosné Csányin Éva.

A felújított  iskola  megáldását követően került sor az ünnepélyes tanévnyitó ünnepségre a megújult tornateremben – számolt be  a Keszthelyi TV.