Talaj, talajélet – ez a témája a BFT ingyenes online konferenciájának

Egy külföldi és egy magyar előadó beszél a talajról és a talajéletről a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) munkaszervezete által szervezett következő ingyenes online rendezvényen 2022. február 2-án szerdán, 10.00 órától. 

 

A BFT munkaszervezete a környezet védelme, az ökológiai, szociális, kulturális és gazdasági fenntarthatóság érdekében 2020 őszén szemléletformáló indította el rendezvénysorozatát, hogy felhívja a figyelmet mindannyiunk személyes érintettségére, a klímaváltozásra, a természeti erőforrások csökkenésére és az ökoszisztémák sérülékenységére vonatkozóan.

A rendezvénysorozat online formában kerül megvalósításra, minden hónap első szerdáján, figyelemfelkeltő, érdekes prezentációkkal, filmekkel, amelyek minden érdeklődő partner, továbbá az iskolai oktatás – a tanárok, a diákok és a szülők – és a lakosság számára is segítséget és támogatást nyújtva azokban a témákban, amelyek érdeklődésre tarthatnak számot a klímaváltozással, környezetvédelemmel és természetesen a Balatonnal kapcsolatban.

A rendezvény célja, hogy a résztvevők új ismeretekkel gazdagodjanak, tudományos értékű előadásokat és közérthető formában ismertetett jó gyakorlatokat hallgathassanak, annak érdekében, hogy a saját felelősség felismerhető legyen mindenki számára, hogy a közös hang megtalálásával a közös cselekvés eredményre vezethessen.

A konferencián való online részvétel nem igényel többet, mint egy internet eléréssel rendelkező desktop/laptop számítógépet vagy okostelefont.

A február 2-i szemléletformáló konferencia előadói:

  • Prof. Giuseppe Lo Papa, Ph.D.
  • László Péter ATK TAKI Agrártudományi Kutatóközpont, Talajtani Intézet munkatársa

A rendezvényen való részvétel lehetősége: online

Csatlakozás a Zoom-os rendezvényhez: https://us02web.zoom.us/j/87025065244?pwd=d3g1ZDcyKzUvVkN1TFdRTHR3UTIzQT09

Meeting ID: 870 2506 5244
Passcode: 098109