Takarékoskodnak az energiával Balatonalmádiban (veol.hu)

Az energiaárak robbanása miatt úgy döntött a város önkormányzata, hogy takarékoskodni kell az energiával, ugyanis az önkormányzatok nem minősülnek lakossági fogyasztónak, így csak piaci áron tudják beszerezni a villamos energiát és a földgázt.

 

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 21–30-a között. A fényforrásokat ledes világítótestekre cserélik a hivatalban és a városgondnokságnál is. Kikapcsolják a díszkivilágításokat a Szent Erzsébet liget és szoborparkban és az épületeknél, beleértve a közvilágítási hálózatról üzemeltetett templomokat is.

Nem lesz díszkivilágítás a szökőkutaknál, és elmarad a karácsonyi díszkivilágítás is. Korlátozzák a város üzemeltetésében lévő strandok látogathatóságát, részlegesen kikapcsolják ezeken a területeken is a közvilágítást. Takarékoskodnak a világítással a Magocskák Óvoda és Bölcsőde épületeiben is.

A Gondos Panni Család és Gyermekjóléti Központ és Szociális Szolgálat épületének alsó szintjén a működést megszüntetik. A fűtési hőmérséklet 20 fok az épületben, munkaidőn kívül pedig 16 Celsius-fok.

A Balatonalmádi Sportközpont épületeiben ledes fényforrásokat működtetnek, az öltözőkben és mosdókban jelenlét-érzékelők gondoskodnak a takarékos energiafelhasználásról. A létesítmény területén lekapcsolták az éjszakai térvilágítást – írja a veol.hu.