Szünetelnek a szakrendelések Siófokon a koronavírus miatt (sonline.hu)

A kialakult járványügyi helyzet miatt három szakrendelés szünetel a Siófoki Kórházban augusztus 20-ig – tudta meg a sonline.hu.

 

Mivel több dolgozó járványügyi megfigyelés alatt áll, szakrendelések szünetelnek a Siófoki Kórházban – közölte a kórház honlapján Inczeffy István, főigazgató.

Az elmúlt napokban, kórházunkban is voltak olyan dolgozók, akiknek a koronavírus tesztje pozitív lett, ezért egyes szakrendelések, mint diabetológia, gyógytorna, fizioterápia, átmenetileg szünetelnek – írta Inczeffy István.

A siófoki gyógyintézmény vezetője az elmúlt napokban több közleményt is kiadott, miután múlt szerdán teljeskörű látogatási tilalmat rendelt el a kórházban. Erre azért volt szükség, mert egy héttel ezelőtt egy, a belgyógyászati osztályon fekvő beteg és egy ott dolgozó koronavírus tesztje is pozitív lett. A kontaktuskutatás során azóta az is kiderült, hogy a kórház több dolgozója és siófoki háziorvosok is részt vettek egy, a városban tartott továbbképzésen, amin a pozitív teszttel érintett kórházi dolgozó is jelen volt. A háziorvosok első tesztjeit már elvégezték, ezek információink szerint negatívak lettek, a vírusfertőzést kizáró második tesztek hétfőn készültek. Az érintett háziorvosi körzetekben jelenleg helyettesítéssel oldják meg az ellátást.

Inczeffy István főigazgató ugyanakkor a siófoki eset kapcsán, az elmúlt napokban megjelent híresztelésekre is reagált. Hétfőn este a kórház vezetője azt közölte, hogy munkatársai a nyári időszakban jelentősen megemelkedett akut betegforgalom- és a sürgősségi ellátások okozta rendkívüli terhelés mellett is mindent megtesznek a zökkenőmentes ellátás érdekében. A főigazgató arra is kitért, hogy bizonyos járványügyi intézkedéseket továbbra is fenn kell tartaniuk, a szakrendelőkbe csak időpontra lehet érkezni az előjegyzések szigorú betartása mellett.

A cikk folytatása itt elolvasható.