Szombaton tartják a XXIII. kisvasúti napot Balatonfenyvesen

Az idén 70 éves Balatonfenyvesi Gazdasági Vasúton kisvasúti napot tartanak, egész napos programokkal várják az érdeklődőket. Lesznek gyermek és kézművesfoglalkozások, műhelylátogatás és kirakodóvásár is. 

(Fotó: MÁV-Start)

A rendezvény ünnepélyes megnyitására 10.00-kor kerül sok a GV. állomáson. Majd elindul a „70 éves a GV” jubileumi vonat Balatonfenyves GV – Somogyszentpál közötti szakaszán.

Balatonfenyves GV állomáson egész nap megtekinthető a keskeny nyomközű járművek kiállítása, valamint gyermekprogramokat így    kézműves foglalkozásokat,  kismozdony hajtogatást, színezést szerveznek a megfelelő távolság betartásával! „Nyitott műhely” program keretében műhelylátogatásra lesz lehetőség így kipróbálható a hajtányozás is, valamint belülről is megszemlélhetik az érdeklődők a műhelycsarnokot. A műhelycsarnokban a gyerekek játék terepasztalok kiállítását is megtekinthetik, működtethetik valamint megcsodálhatják a teljes felújítás alatt álló C50 727-es mozdonyt, a felújítás előtt álló, kecskeméti kisvasútról elhozott személykocsikat és az Mk48 2036-os mozdonyt kívülről belülről egyaránt.

A Somogyszentpál állomáson ünnepség keretében fogadják majd a„70 éves a GV” jubileumi vonatot, majd rövid sétán vehetünk részt a település központjába, ahol a Szentpáliak vendégül látják a jubileumi vonat utasait. A jubileumi vonat visszaindulása Somogyszentpálról 12.15-kor várható.

Egyes programok kizárólag részvételi jegy megválásával érhetők el, a részvételi díj: 1500Ft/fő.

„70 éves a GV” jubileumi vonat menetrendje:

Balatonfenyves GV – Somogyszentpál

  • Balatonfenyves GV indul: 10.30
  • Somogyszentpálra érkezik: 11.05

Somogyszentpál – Balatonfenyves GV

  • Somogyszentpálról indul: 12.15
  • Balatonfenyves GV érkezik: 12.50