Szombaton lesz a veszprémi turisztikai szezonnyitó (mti)

Hatodik alkalommal rendeznek vásárral egybekötött turisztikai szezonnyitót Veszprémben szombaton – közölte a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője szerdán.


Bérczi Beáta elmondta: az Óváros téren szombat reggeltől termelői vásár várja az érdeklődőket, és idén először egy LED-falon élőben közvetítik majd a városszerte más-más kulturális kiállítóhelyen zajló programokat. Idén is lesz óvóhely-látogatás, színházi kulisszajárás, a 12 Fal kiállítás területén helyi művészek alkotnak majd.

A gyermekeket bábszínházi előadások, a középiskolásokat pedig a kulturális főváros programhoz kapcsolódó workshop várja.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere hangsúlyozta: a rendezvény fő üzenete, hogy a helyi szervezetek egységben jelennek meg és közösen hoznak létre értéket. A polgármester azt is elmondta, hogy szerda délutántól már látható Veszprém új imázsfilmje az interneten.

Az egész napos termelői vásárról Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei elnöke elmondta: negyven megyei kistermelő portékái közül válogathatnak az érdeklődők.