Szombaton ismét Digitális detox – Offline túrára készülnek Badacsonyban

Okostelefon és táblagép nélküli élményre invitál az Offline túrák szervezőcsapata. A találkozó ezúttal június 8-án 11:00-kor lesz a Badacsonytördemic-Szigliget vasútállomásnál. A gasztronómiai megállópontok mellett célba veszik a bazaltorgonákat, és a Kisfaludy-kilátót is. 

A telefon és a virtuális világ helyett jelenlét, friss levegő, fák, figyelem, hegyek, vulkanizmus, forrásvíz, emberek, bor és nem utolsó sorban beszélgetések – hirdetik a mostani eseményt Facebook oldalukon az Offline túrák szervezői. A projektet Budavári Dóra, Cseri Dóra és Kovács Katu indította el még áprilisban,  az ötletet pedig saját élmény szülte. Egy túra közben ők hárman azt vették észre, hogy beszélgetés és a táj csodálata helyett fotóznak, posztolnak és a telefont nyomkodják.

Az áprilisi első badacsonyi túra egy óra alatt betelt, így kellett egy második időpont is, amit a Szent György-hegyre hirdettek májusban. A két napon, szombaton és vasárnap közel 70 ember túrázott telefon nélkül, a természetet figyelve, egymással ismerkedve, és borokat kóstolva.

Minden túra a telefon elvételével kezdődik, a szervezők biztonságos helyre száműzik a készülékeket – de vészhelyzet esetén vissza lehet kapni. Több gasztro-megállót is beiktatnak, megtudhatunk izgalmas információkat a túra állomásairól, van mód az elcsendesedésre, meditációra, távolba nézésre, de egymással beszélgetni is bőven lehet.

A június 8-i túra során felkeresik a SKIZO Borházat, célba veszik a bazaltorgonákat, a Kék Túra útvonalán ellátogatnak a Kisfaludy-kilátóhoz, valamint útba ejtik a Laposa Birtokot is.