Szobrot kapott Szent György a veszprémi rendőrségen (veol.hu)

A rendőrség fennállásának századik évfordulója alkalmából védőszentjük, Szent György tiszteletére szobrot lepleztek le a Veszprémi Rendőr-kapitányság aulájában kedden, amit Bálint József faszobrász és Nesó Sándor népi iparművész készített el egy hónap alatt – írja a veol.hu.

Rausz István rendőr ezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság vezetője köszöntőjében azt hangsúlyozta, a rendőrkapitányság, valamint a rendőr-főkapitányság életében korábban nem volt példa szobor adományozására.

Az alkotás a Veszprémi Rendőrkapitányság aulájában méltó otthonra talált. Szent Györgynek, a rendőrség védőszentjének tölgy- és kőrisfából készült szobrát Bálint József faszobrász és Nesó Sándor nyugalmazott rendőr főtörzszászlós, népi iparművész készítette el mindössze harminc nap alatt. A művet az alkotók a Veszprémi Rendőrkapitányságnak és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságnak adományozták a rendőrség jubileuma alkalmából. A szobrot Anda György rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes és Rausz István rendőr ezredes, kapitányságvezető leplezte le az alkotókkal közösen az ünnepélyes átadáson.

Anda György ezredes és Rausz István ezredes tárgyjutalommal ismerte el a szobrot adományozó művészek munkáját. Az ünnepségen elhangzott, Bálint József faszobrász és Nesó Sándor nyugalmazott rendőr főtörzszászlós, népi iparművész a Fejér megyei Jenőben készítette el a különleges alkotást. A megjelentek megismerhették a két művész életét, munkásságát, illetve a Szent Györgyről szóló legendát is a keddi ünnepségen – írja a veol.hu.