Színvonalas programokkal várja a látogatókat a 23. Lovasi napok (veol.hu)

Elismerően beszélt a helyiekről, a faluról Kontrát Károly országgyűlési képviselő a 23. Lovasi napok megnyitóján, július 7-én, pénteken. Azt mondta, ötleteiket, javaslataikat a jövőben is támogatja – írja a veol.hu.

– Gyönyörű környezetben élnek a lovasi emberek – fogalmazott Kontrát Károly képviselő, majd azt kívánta, továbbra is békességben, szeretetben, egyetértésben éljenek egymással, és építsék, szépítsék a továbbiakban is a települést.

Ünnepnek nevezte a falunapokat Sárdi Máté polgármester köszöntőjében. Felidézte, a faluban kivételes összefogással sok mindent megvalósítottak, így rendezték, illetve újjáépítették egyebek mellett a savanyúvízforrás és a temető környékét, többfelé virágokat ültettek el. Méltatta azt is, hogy a falunapokat is együttműködéssel szervezték meg.

Lovas partnertelepülése, a Szlovákiában lévő Nyitrageszte egyik képviselője barátságuk jeléül egy fát adott, amit ebből az alkalomból elültettek. A növény akár ötszáz évig is elélhet, és remélhetőleg a két falu közötti kapcsolat is hosszú ideig kitart.

Mint ismert, idén Lovas önkormányzata a falunapokat július 7-én és 8-án rendezi meg. A Lovasi napok rendezvénysorozat hagyományteremtő céllal indult útjára a településen 1999-ben. A programsorozat fő célja bemutatni a falura, illetve környékére jellemző borokat, és a lovas programokon keresztül megismertetni történelmük egy-egy részletét.

Két napon át árusok, borosgazdák és vendéglátósok kínálják portékáikat, valamint ökopiaci, illetve hungarikum termékek közül is lehet válogatni a Millenniumi Parkban.

Nagyon sokféle és rendkívül színvonalas programot kínálnak a szervezők, így a színpadon szórakoztató programok, koncertek követik egymást, több ismert művész is fellép. Külön gondoltak a családokra, gyermekekre.