Színházjeggyel lehet segíteni nehéz sorsú gyerekek balatoni nyaralását (fidelio.hu)

Az Orlai Produkciós Iroda színházjegy akciója most a Pitypang Gyermekotthon lakóinak nyújt segítséget. A cél: a gyerekek balatoni nyaraltatása. Bizonyos júniusi, szeptemberi előadásokra, illetve bérletre (ld. alább) váltott jegyek árából 1000-1000 forintot juttatnak a gyermekotthon számára. 

A Pitypang Gyermekotthonban jelenleg 11 nehéz sorsú gyermek ellátásáról gondoskodik összesen hat nevelő, akik 12 órás váltott műszakban próbálják a szülői szeretet hiányát pótolni a gyakran speciális bánásmódot igénylő lakók életében, akik közül van egy vesetranszplantált, egy tüdőtranszplantált daganatos, illetve egy erősen látássérült kislány is.

A Belvárosi Színházban április 16-án a Várj, míg sötét lesz! című előadáson vettek részt a gyermekotthon lakói és nevelőik az Orlai Produkciós Iroda meghívására, a gyerekek közül sokan most jártak először színházban.

A május 31-ig tartó különleges akció célja, hogy eljuttassák az otthon lakóit a Balatonra nyaralni, amire szűkös anyagi lehetőségeik miatt önerőből nem lenne módjuk.

Ehhez kérik a nézők segítségét. Az Orlai Produkciós Iroda bizonyos előadásaira, köztük a két legújabb bemutatóra, a Vadméz június 26-i és 27-i, illetve a Becéző szavak szeptember 12-i, 13-i és 14-i előadásaira online megváltott jegyek árából, illetve az ebben az időszakban online eladott Kedvencek Bérletek után 1000-1000 forintot juttatnak a gyermekotthon számára – írja a fidelio.hu.

 

DSC_3022_1-213407.jpgA Pitypang Gyermekotthon lakói és az Orlai Produkciós Iroda művészei (Fotó/Forrás: Péter László)