Szigligeti csobbanás: „Soha ennyi őrült nem volt még a Balaton-parton” (fotók)

„Soha ennyi őrült nem volt még a Balaton-parton” – mondta köszöntőbeszédében, úszódresszbe öltözve Balassa Balázs, Szigliget polgármestere a 2020. január elsejei újévi csobbanáson, ahol a rekordszámú 678 regisztrált, orvosi ellenőrzésen átesett résztvevő csobbanását több ezren kísérték figyelemmel a partról. „A víz 2,6 fokos, fürdésre alkalmas” – tájékoztatta a polgármester a fürdőzőket, akik ágyúszóra startoltak, hogy kihozzák a vízből a Balaton karácsonyfáját.

Az időjárás kedvezett a programnak, Szigliget strandját nyári csúcsokat túlszárnyaló tömeg lepte el, élvezve a koncertet, az artisták műsorát, a nyitva lévő büfék kínálatát, és a korcsolyapályát. Az újévi csobbanás ötlete egy jó évtizede pattant ki két helyi vállalkozó fejéből. Az első alkalommal alig pár tucatnyian merészkedtek a jeges vízbe, és ilyen népes nézőközönség szurkolása sem kísérte bátor tettüket. A kistelepülés önkormányzata egy cég támogatásával tudta megrendezni az eseményt, amelyre akkor is, most is ingyenes volt a nevezés.

Az idén 10. alkalommal megtartott újévi fürdőzés résztvevői között a legifjabb 7 éves, a legidősebb 68 éves volt, és  Ausztráliából jött a legtávolabbról érkező. (Az eseményről készült egyik drónfelvétel itt látható.)

A lelátók és a part annyira tömve volt érdeklődőkkel, hogy sokan inkább a kivetítőkön kísérhették figyelemmel az eseményeket

A csobbanók piros törölközőkkel melegedhettek a fürdőzés végén

A polgármester juttatott egy kis víz-mintát a nézőközönségnek is

A csobbanók biztonságát nemcsak hajókról, hanem a vízből is óvták a beöltözött vízimentők, akiket a vizes-program végén kapták lencsevégre

Népszerű volt Szigliget strandi korcsolyapályája is (Fotók: hirbalaton.hu)