Szigliget gesztusa: ingyen vehetik be a várat a járvány-helyzetben helytállók

A 2020-ban megújuló szigligeti vár az év három utolsó hónapjában tisztelegni kíván a koronavírus miatt átlagon felülit nyújtóknak azzal, hogy ingyenessé teszi számukra a várlátogatást. Ez egy gesztus az értünk dolgozóknak – fogalmazott Balassa Balázs, Szigliget polgármestere a hirbalaton.hu-nak.

 

Balassa Dániel várkapitány kezdeményezésre a rendvédelmi, az egészségügyi, valamint a szociális dolgozók belépőköltségétől tekint el a fenntartó önkormányzat október elsejétől év végéig – mondta. “Az elmúlt fél évben és az elkövetkező időszakban is rendkívüli teher hárul ezekre az emberekre, ezzel szeretnének tisztelegni előttük” – tette hozzá.

Aki élni kíván a lehetőséggel, annak valamilyen módon igazolnia kell, hogy a kedvezményezett látogatók közé tartozik.

Balassa Balázs arról is beszélt, hogy a Balaton vára a fejlesztés miatt idén csak június 20-án nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. A munkálatok jelenleg is zajlanak. Az utolsó építési fázis, a tóti Lengyel-kapu befejezése két héten belül várható. Ezt követően az év végéig szeretnének berendezni a felsővárban épített kiállítótereket, interaktív tárlatok számára. Ezzel az év végéig lezárulhat a 2019-ben kezdődött várfejlesztő beruházás.