Szerdán rajtol a Balaton-felvidéki Bringa Körtúra (veol.hu)

Veszprémből az Almádi út és a Dornyai út kereszteződésénél, Balatonfüreden pedig a sportcsarnok előtt találkoznak a Balaton-felvidéki Bringa Körtúra résztvevői október 23-án. Az előnevezők száma meghaladta a 300-at, így akár félezren is részt vehetnek a programon. Veszprémi indulással és füredi céllal könnyített, családi túra is lesz.

A Magyar Kerékpáros Szövetség eltökélt célja, hogy a Balaton-partot közvetlenül érintő bringaút mellett a tóval szomszédos környék, mintegy 20-30 kilométeres sáv útvonalait is fejlessze, illetve népszerűsítse. Ehhez elsősorban megfelelő területek kijelölése szükséges.  A  Balaton-felvidéki Bringa Körtúra, amely egy ilyen lehetséges helyszínen halad majd 65 kilométer hosszan.

Harangvölgyi András főszervező a veol.hu-nak elmondta: négy évszakos túrasorozatot kezdtek el, szeretnék megmutatni, hogy a kerékpározás az idegenforgalmi szezonon kívül is remek elfoglaltság. Emellett az is a cél, hogy a Veszprém 2023 Európa kulturális fővárosa program emblematikus útvonala legyen ez a túra, amely gyönyörű helyeken halad és biztonságos – fogalmazott.