Személyzet nélkül maradt vitorlást kellett befogniuk a vízirendőröknek

A Balatoni Vízirendészet ügyeletére 2020. július 16-án éjszaka érkezett segélykérés szerint személyzet nélkül sodródott egy hajó a part felé az Ábrahámhegy előtti vízterületen. Vezetője kiesett a hajóból, a szél a part felé sodorta tovább a járművet – számolt be a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A hajó vezetője horgászni indult az éjszakai vízen, de a visszaút során a vitorlás bummja fejbe ütötte. Az ütéstől egyensúlyát vesztette, és a korláton át a vízbe esett. Az erősödő szélben már nem sikerült utolérnie a hajót, így a partra úszva kért segítséget.

A fonyódi vízirendőrök késlekedés nélkül a vitorlás után indultak. A hajót – még mielőtt abból baj történhetett volna – a parttól nagyjából egy kilométerre megtalálták, és épségben az ábrahámhegyi kikötőbe vontatták.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajbajutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!