Szebb lesz a a kis-balatoni horgásztanya (zaol.hu)

Fejlesztésekbe fogott a Zrínyi Horgászegyesület a kis-balatoni horgásztanyáján. A munkálatok során az egykori honvédségi lakókocsikat elszállítják, a helyükre akár négyfős családok elhelyezésére is alkalmas faházak kerülnek.

A Fenékpusztán, a Zala folyó és a Kis-Balaton összefolyásánál található horgásztanya környezetének szépítésén túl elbontják a régi, még a honvédségtől kapott korszerűtlen lakókocsikat. Helyükre folyamatosan modern faépületek kerülnek.

– A horgásztanyát 1974-ben építette az egyesület akkori tagsága kalákában – mondta Szépligeti Ferenc, a horgászegyesület elnöke a zaol.hu-nak.

– A tanyát kizárólag a tagok használhatják, s mivel a létszám egyre nő (tavaly már több mint 700 tagunk volt), szükségessé vált a tanya felújítása, átalakítása. A horgásztanyán eddig 14 főt tudtunk elszállásolni, ez ma már nem elegendő. A most indult beruházással ezt a helyzetet kívánjuk orvosolni.

Idén egy faházat telepítenek, aztán minden évben annyit, amennyit az egyesület anyagi lehetőségei engednek, illetve amennyire igény mutatkozik. A négy szobával, konyhával, fürdővel ellátott főépületet is fejlesztik: itt az elmúlt évtizedekben elmaradt korszerűsítéseket végezték el, kicserélték a villamoshálózatot, a teljes szennyvízrendszert, a tetőszerkezetet és héjazatot, a bútorzatot. A beruházások sora lehetővé teszi, hogy a tavaly nagy sikert aratott, gyerekeknek indított Kanizsa Horgászsuli egy-egy alkalma vagy akár a tanfolyam egésze, illetve nyári horgásztáborok is a tanyán valósuljanak meg.

Szépligeti Ferenc jelezte: 2015 óta saját forrásból, egyesületi tagdíjból milliós nagyságrendű összeget költöttek a fejlesztésekre, az új faházak pedig darabonként 6-800 ezer forintba kerülnek.