Százszereplős, élő Betlehem készül Nagyvázsonyban – videóval (veol.hu)

Idén negyedik alkalommal rendeznek élő Betlehemi játékokat Nagyvázsonyban. December 23-án délután 5 órai kezdettel öt zenés élőkép elevenedik meg, amelyben összesen százan vesznek részt; emberek, állatok vegyesen – írja a likebalaton.hu.

Az egésznek a varázsát az adja, hogy az óvodásoktól az idősekig, dalosok és táncosok, mindenki részt vesz benne, és lelkesen játssza el a Szent Család történetét.

A napkeleti bölcsek lovakon érkeznek, az élőképeket bárányok, szamarak teszik teljessé, amivel igazi, meghitt hangulatot teremtenek. A Kinizsi vár nagyszerű helyszínt szolgáltat Heródes udvaraként, a pásztorok tanyájaként, és ide rendezik be a fogadós házát és persze a betlehemi istállót is.

A fényeket és hangokat a Veszprémi Petőfi Színház varázsolja a 25 perces jelenetek köré, amelyek rendezését Szeles József színész vállalta. Ezen az estén misztikus, történelmi környezetbe ágyazva, szeretettel becsomagolva átélhetjük a karácsonyi ünnep valódi lényegét.

Fábry Szabolcs polgármester a likebalaton.hu-nak elmondta, hogy az első évben a cél elsősorban a falu közösségének összekovácsolása volt, de már akkor is érkeztek a környék városaiból külső szemlélők, akik nagyon élvezték ezt a nem mindennapi betlehemi játékot. A nézők között szintén megtalálható mindenféle korosztály, és bizony a legkisebbek talán pont itt találkoznak először élő szamárral vagy birkával. Tavaly mintegy 1500 ember volt részese a rendezvénynek. A vendégeket idén is forralt borral, meleg teával, sült gesztenyével, és nagy-nagy szeretettel várják.

A likebalaton.hu oldalon megnézhető a két évvel ezelőtti esemény összefoglaló videója.