Szántódi BalaLand: úgy tűnik, mégse lehet bejutni a Balaton-partjához (balatontipp.hu)

Az idei nyártól már vendégeket fogadnak a szántódi rév közelében 5,5 hektáros területen épülő BalaLand luxustelep elkészült épületeiben. Megnyitották a strandot is előttük, de a külső érdeklődőket továbbra se engedik a parti sávba. Pedig nem így vállalták – állítja a balatontipp.hu.

A BalaLand luxustelep több egységből áll össze, ha elkészül. A BalaLand Residence a leírás szerint 112 luxus apartmannal balatoni panorámával, saját stranddal már elkészült, és vendégeket fogad. 2020 tavaszi átadással tervezték a BalaLand Family Hotel and Resort 109 szobás családbarát hotelt 5 családi villával, étteremmel, “felnőtt panoráma wellnesszel“. Ezt a luxust keresőknek még várni kell kicsit. A tavaly őszi nyilatkozatok szerint 2022-ben készül el a BalaLand Familypark, a mintegy 10.000 m2-es, egész éves nyitvatartású családi élménypark gyermek wellnesszel.

A beruházást megvalósító Appeninn Nyrt. a múlt év tavaszáig közel ötven százalékban ismert vállalkozók érdekeltségébe tartozott, akik akkor adták el részüket, amikor a projekt felértékelődött annak köszönhetően, hogy 6,400 milliárd forint támogatást kaptak két körben Kisfaludy Programon keresztül.
A balatontipp.hu fotókat is bemutató cikke itt folytatódik.