Szallas.hu: Siófok, Hajdúszoboszló és Balatonfüred a befutók a hosszú hétvégén

Teltházas a 4 napos hosszú hétvége a legtöbb belföldi szálláshelyen; Siófok, Hajdúszoboszló és Balatonfüred a legkeresettebb úti célok. A Szallas.hu balatoni és tiszta-tavi kínálatában 1% körüli vagy alatti, a Velencei-tónál 2% körüli a még foglalható szállások aránya a hosszú hétvégére az azt megelőző napokban. Átlagosan 56 nappal előre foglaltak a vendégek, ami jóval rövidebb az ilyenkor szokásosnál.

„A vírus, a korlátozások és a szeszélyes időjárású június óta idén nyáron óvatosabbak a vendégek, nem mernek és tudnak nagyon előre foglalni, sokan az utolsó pillanatban hoznak utazási döntést”

– magyarázta Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója. Siófok, Hajdúszoboszló és Balatonfüred mellett Eger, Hévíz és Zalakaros a legnépszerűbb úti célok. A legkeresettebb települések toplistáján még Gyula, Szeged, Balatonlelle és Zamárdi kaptak helyet.

Az államalapítás ünnepének hosszú hétvégéjén 32 százalékkal több az online szállásfoglaló oldal által közvetített forgalom bruttó értéke, mint tavaly ugyanekkor. A foglalások 35 százaléka hotelbe, 27 százaléka apartmanba, 20 százaléka vendégházba, 18 százaléka panzióba szól.

Az átlagos foglalási érték 74 260 forint a hosszú hétvégére, ami 27 százalékos növekedés 2019-hes képest. „Eltérő azonban az összeg szállástípusonként is – ismertette a részleteket Szigetvári József. – Míg az apartmanokban 68 500 forint, a panziókban 54 600 forint, a 3 csillagos hotelekben már 96 ezer forint, 4 csillag esetén pedig 137 ezer forint az átlagos foglalási érték”.

A legtelítettebb nap augusztus 20-a lesz. Az átlagos foglalási hosszúság 2 éjszaka, de akad kirívó eset is, a leghosszabb például 25 éjszakára szól.

Az apartmanba, panzióba és a vendégházba szóló foglalások esetén Siófok vezet, Top 3 település 5 csillagos hotelbe szóló foglalások esetén

A 3 csillagos hotelbe szóló foglalásoknál pedig Balatonfüred áll az első helyen.