Szabálytalanul vízben maradt stégek a Balatonon (mti/infostart)

A stégek, más néven víziállások október 31-ig maradhatnak a Balatonban, télre le kell bontani, illetve ki kell venni a vízből azokat, mert balesetveszélyesek lehetnek, ha befagy a tó. Az MTI által közölt fotók szerint erre sokan fittyet hánytak.

Stég Balatonfenyves közelében 2019. november 22-én. A jogszabály szerint a stégek október 31-ig maradhatnak a vízben, mert később balesetveszélyesek lehetnek, ha befagy a Balaton.
 Vízben maradt stég Balatonfenyvesnél 2019. november 22-én (Fotó: MTI/Varga György)

A szabályozás szerint a Balatonon csak ideiglenes víziállás létesíthető, a stég csak április 1. napja és október 31.napja közötti időszakban tartható a mederben – írja az infostart.

“A Balaton tómeder a Magyar Állam tulajdonában, és a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelésében van. Víziállások csak a meder kezelőjének hozzájárulásával, meghatározott időtartamra létesíthetőek” – olvasható a szabályozásban.

Fonyód, 2019. november 22. Stég Fonyód közelében 2019. november 22-én. A jogszabály szerint a stégek október 31-ig maradhatnak a vízben, mert később balesetveszélyesek lehetnek, ha befagy a Balaton. MTI/Varga György
Stég Fonyód közelében 2019. november 22-én (MTI/Varga György)
Balatonfenyves, 2019. november 22. Stégek Balatonfenyves közelében 2019. november 22-én. A jogszabály szerint a stégek október 31-ig maradhatnak a vízben, mert később balesetveszélyesek lehetnek, ha befagy a Balaton. MTI/Varga György
Stégek Balatonfenyves közelében 2019. november 22-én (MTI/Varga György)