Szabadtéri vetítések kezdődnek Balatonfüreden (balatonfured.hu)

Az Arácsi Tájházban tartandó, három szabadtéri vetítésből álló júliusi sorozatban Tímár Péter rendező filmjeiből láthat válogatást a közönség. A vetítések minden nap este 21 órakor kezdődnek, az első alkalom ma (szerdán) lesz.

 

Július 3., szerda
Moziklip (1987)
A filmben 18 előadó mutatkozik be egy-egy klip erejéig. A kertmoziszerű díszletben, rövid (szintén) zenés keretjátékkal összefűzve egy-egy klipnyi időt kapnak a bemutatkozásra a hazai pop- és újhullámos együttesek, valamint az énekesek, Katona Klári, Komár László, Müller Péter Iván, Révész Sándor, Laár András, Korom Attila, Dolák-Saly Róbert, Varga Miklós meg a többiek.

Július 17., szerda
Vakvagányok (2001)
Egy nap Ede és Zaki, a két sikertelen rockzenész elcsíp egy pályázatot: zenés darabot kell írniuk vakoknak, a Vakok Intézete jubileumára. Két éjszaka összedobják a musicalt, ám csak akkor kapják meg az ígért összeget, ha be is tanítják a gyerekeknek. Ede elkezd próbálni a fiatalokkal, de csődöt mond. Kénytelen Imola, egy vak kisfiú balett-táncos mamájának a segítségét kérni, ám Ede a próbák elején lelép, így Imola egyedül marad a vak fiatalokkal.
Főszereplők: Bozsik Yvette, Csiszár Jenő, Magyar Attila, Matatek Judit.

Július 30. kedd
Zimmer Feri
(1998)
Fikász Ferenc ötvenéves vállalkozó kibérel egy balatoni üdülőt. Terve szerint őszre kifizeti az adósságot és ennek a célnak az eléréséhez minden eszközt alkalmaznia kell: méregdrágán adja ki a szobákat, vizezi a sört, romlott húsból főz, földet kever a kávéhoz. Kizárólag a családjában bízik, bár bennük sem mindig. Felesége, lánya, veje és a néger konyhalány alkotja a „kifosztó-kombinát” legénységét.
Főszereplők: Reviczky Gábor, Pogány Judit.

A vetítések minden nap este 21 órakor kezdődnek. Az Udvarmozi a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. és az Arácsiak Egészségéért Alapítvány közös rendezvénye, Balatonfüred önkormányzatának támogatásával.