Szabadtéri színházi fesztivál indul Szigligeten

Június 26-án a New York-i komédiával, a Centrál színház kultikus darabjával indul a Nyáresti színházi előadások a Szigliget Várudvarban – szabadtéri színházi fesztivál. A Szigligeti Vár tövében, a Balaton felett épülő, közel ötszáz fős tribün valószínűleg az ország legszebb panorámáját nyújtó színházi lelátója lesz, az igazi színházi élményről pedig fővárosi és  dunántúli színházak népszerű darabjai gondoskodnak majd.

(Fotó: Szigligeti Várudvar)

A Szigliget Várudvar különleges elhelyezkedésű színpadát a Centrál színház New York-i komédiája avatja fel június 26-án. A Centrál Színház közel másfél évtizede hódító előadásában Básti Juli, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter eleveníti meg Woody Allen önironikus gondolatait az életközepi válságról, kapcsolati krízisekről – a szereposztás, a szerző, a rendezés és a helyszín is fergeteges szórakozást ígér.

Szintén a férfi és a nő közötti viszonyokról szóló darabbal érkezik következő héten Kaposvárról a Csiky Gergely Színház: Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről zenés komédiájában a 60-as, 70-es évek legnagyobb slágerei is felcsendülnek.

A Kaposvári Csiky Gergely Színház másik rendkívül népszerű előadását is elhozza Szigligetre: Neil Simon Furcsa pár nagysikerű vígjátékát Olt Tamás állította színpadra

A programsorozatban a Soproni Petőfi Színház és a Zentai Magyar Kamaraszínház koprodukciója, az Ördögölő Józsiás is színpadra kerül – Tamási Áron tündérmeséje – Szarka Gyula eredeti zenéjével és dalaival – az angyali és démoni erők örök küzdelmét eleveníti meg.

A Játékszín két darabbal érkezik: Rejtő Jenő egyik legszórakoztatóbb  regényéből, a Szőke ciklonból  Szente Vajk készített színpadi adaptációt, valamint a Hatan pizsamában fergeteges vígjátékával, mely Gálvölgyi János rendezésében kerül színpadra.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Andrew Bergman komédiáját hozza el, a Társasjáték New Yorkban egyszerre tartalmas és kellemes, kacagtató élményt ígér.

Programok:

  • Június 26., 20.30  New Yorki komédia – Centrál Színház

Esőnap: Június 27., 20.30

  • Július 2., 20.30 Tanulmány a nőkről – Csiky Gergely Színház Kaposvár
  • Július 3., 20.30 Tanulmány a nőkről – Csiky Gergely Színház Kaposvár

Esőnap: Július 4., 20.30

  • Július 9., 20.30 Ördögölő Józsiás – Soproni Petőfi Színház
  • Július 10., 20.30 Ördögölő Józsiás – Soproni Petőfi Színház

Esőnap: Július 11., 20.30

  • Július 23., 20.30 A szőke ciklon – Játékszín
  • Július 30., 20.30 Furcsa pár  – Csiky Gergely Színház Kaposvár

Esőnap: Július 31., 20.30

  • Augusztus 6., 20.00 Hatan pizsamában – Játékszín

Esőnap: Augusztus 8., 20.00

  • Augusztus 13., 20.00 Társasjáték New Yorkban – Kecskeméti Nemzeti Színház
  • Augusztus 14., 20.00 Társasjáték New Yorkban – Kecskeméti Nemzeti Színház

Esőnap: Augusztus 15., 20.00