Süthető gyurmából készül a Balaton Keszthelyen (likebalaton.hu)

A keszthelyi Balaton-parton sétálva mutatja be Göllei Nóra a süthető gyurmából készített ékszereit, köztük a Balatont formázó nyakláncát.

A Balaton mintájú nyaklánchoz egy színben passzoló vízcsepp és kör alakú fülbevalót is készítettem, megtaláltam hozzá a tökéletes kék színt is. Van egy zöldes-kékes-türkizes kollekcióm is, ezt is a Balaton ihlette. Ez a minta egész évben kedvelt, karácsonyi ajándéknak is rendelték.

Nóri Keszthelyen nőtt fel, igazi balatoni lány. Május közepétől augusztus végéig minden nap a Városi strandra járt gyerekkorában. Kicsiként a csúszdához közeli területet szerette, de sokat járt a Sziget-fürdőre is.

Nagyon szeretek fürdeni, strandolni – meséli. – Kiskoromban imádtam korcsolyázni, 14 éves koromig szinte minden télen befagyott a Balaton. Gimnazistaként Balatonfüreden éltem, az is gyönyörű, de a déli part is. Én azt vallom, hogy a déli partról az északi szép látvány, az északi partról pedig a déli. Nagyon szeretem a nyári esőt, a balatoni viharokat, de csak otthonról – nevet. – Bentről gyönyörű, ahogyan villámlik, ahogy a tó felett szakad az eső. Azt is szeretem nézni innét a partról, ha a déli parton esik, Inspiráló itt lakni.

A süthető gyurma végtelen lehetőséget rejt
Nóri gyógypedagógusként és felkészítőként dolgozik Keszthelyen, szabadidejében készíti az ékszereket.

Bár a munkámban is ki tudom élni a kreatív énemet, és nagyon szeretem a gyerekeket, az ékszertervezés és készítés másképp tölt fel energiával. 2020 novemberében, a Covid járvány alatt kezdtem el süthető gyurma alapú ékszereket készíteni. Leginkább fülbevalóim vannak, de nyakláncok, medálok és karkötők is felkerülnek a palettára. Rengeteg munka, gyakorlás, tanulás és kísérletezés után 2021 februárjában elindult a Handmade by Nóri, a logót is én rajzoltam, már webshopom is van. Kezdetben mindent úgy készítettem, ahogy nekem tetszik, de egyre több kérés érkezett, nagyon szeretek egyedi rendeléseket is készíteni. Folyamatosan kísérletezek, képzem magam, új technikákat tanulok, hogy még egyedibb és minőségibb munkát adjak ki a kezeim közül.

A cikk folytatása itt elolvasható.