Süllősütés és örömzene is várja az érdeklődőket Keszthelyen (zaol.hu)

Zenés gasztrokalandra várja az érdeklődőket az ünnepi hosszúhétvégén a keszthelyi Halászcsárda. Mindhárom nap délutánján ismert zalai előadók élőzenés műsorát hallhatják a vendégek és az arra járók.

A fő attrakció a szombati örömzenélés, amelynek sztárvendége St. Martin, a kiváló szaxofonművész lesz. Mellette Zala számos kiváló muzsikusa is fellép, köztük a zalaegerszegi Manic Monday zenekar. Szántner Lucához, Márton Zsuzskához, Salamon Attilához, Svertsits Tamáshoz, Radics Igorhoz és Szántner Lászlóhoz ezúttal a Halászcsárda tulajdonosa, Szita Gábor (szaxofon) és Domján Róbert (ének) is csatlakozik – írja a zaol.hu.

Mellettük az (öröm)zenés szombat délután részese lesz Vohner Dóra (ének), Tahin Szabolcs (gitár), Hegedűs Gábor (zongora), illetve a keszthelyi zeneiskola tehetségei is fellépnek, Farkas Berta vezetésével. Vasárnap és hétfőn pedig a Halászcsárda rezidens zenészei szórakoztatják a hagyományos őszi rendezvény vendégeit, mondta el Szita Gábor, a Halászcsárda tulajdonosa.

A szombati sztárvendég elnyerte már az év hangszeres szólistája kategóriában az eMeRTon-elismerést, jutalmazták regionális Príma-díjjal, valamint karitatív és jótékonysági tevékenysége elismeréseként megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést is.

St. Martint Malajziában a világ hét legjobb szaxofonosa közé választották, ám emellett rendkívül sokoldalú egyéniség, hiszen hat éves kora óta igazolt teniszjátékos, és fotósként is ismert és jegyzett alkotó: 2020 novemberében kapta meg a FIAP nemzetközi fotóművészeti diplomáját, s 2012 óta művésztelepeket is szervez.