Strandlopás: felismerte a tolvajon az ellopott pólóját

Idén is akad gondjuk a rendőröknek a balatoni strandokon őrzés nélkül hagyott, törölközővel letakart, majd eltűnt értékek miatt. A balatonboglári körzeti megbízottak elfogtak egy alkalom szülte tolvajt, miután a károsult fürdőző másnap felismerte a városban az ellopott pólóját egy idegen férfit, és riasztotta őket – derül ki a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatójából. Nem mindenkinek kerülnek meg az értékei, érdemes megfogadni a rendőrség tanácsait.

 

A Fonyódi Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást az akkor még ismeretlen tettessel szemben, aki az ügy adati alapján 2021. június 22-én kora este a balatonboglári Platán strandon egy törölközővel leterített, és őrizetlenül hagyott hátizsákot tulajdonított el, benne készpénzzel, ruhákkal, mobiltelefonnal, személyes okmányokkal és bankkártyákkal.

Másnap a megkárosított fürdőző a városban közlekedve felismerte az ellopott pólóját egy idegen férfin, ezért értesítette a rendőrséget. A körzeti megbízottak ellenőrizték a 28 éves somogyvári lakost, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Miután előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, a nyomozók lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki az alkalom szülte tolvajt. A férfi vallomása során elmondta, hogy hol szabadult meg az ellopott hátizsáktól, amit az egyenruhások megtaláltak, így az áldozat visszakaphatta eltulajdonított értékeinek javát.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az ehhez hasonló jellegű bűncselekmények megelőzése érdekében a következőket javasolja:

  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyait, iratait, bankkártyáit hagyja otthon!
  • Csak éppen elegendő mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra!
  • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
  • A törölköző nem értékmegőrző!
  • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon az utastérben, de még a csomagtartóban sem!
  • Nyaralója, apartmanja ajtajait, ablakait távozáskor mindig zárja be, és használja a rendelkezésre álló riasztót is!