Spanyolországban is elismeri a szakma a balatoni borászok munkáját (hvg.hu)

Elismerő szakmai és sajtóvisszhangot keltett séfjeink és borászaink bemutatkozása a múlt heti XVII. Madrid Fusión gasztronómiai konferencián és találkozón.

Madrid három napra „hivatalosan” is a gasztronómiai fővárosává vált a közelmúltban. A világ minden részéről érkeztek neves szakácsok, szakértők, a bor- és italágazat képviselői.

A folyamatosan megújuló magyar konyhaművészet tradíciót és innovációt ötvöző irányvonalát képviselték a magyar standon a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület képviselői által kínált ételek, sütemények.

A magyarok jelenlétéről, szerepléséről többek között olyan nagyobb lapok és hírportáljaik írnak, mint az ABC, az El Economista és a The Diplomat in Spain. Carlos Maribona, a legtekintélyesebb gasztronómiai kritikus is meglátogatta a magyar standot is, ahol a SVÉT elnöke, Ruprecht László fogadta.

Természetesen a médiavisszhangban boraink értékelése sem marad el: ”Magyarország rendkívül jó minőségű borok széles választékával rendelkezik. A borászok új generációja, akik a hagyományos szőlőtermesztést és a modern technológiát ötvözik az előállítási folyamatban, kiváló minőségű borokat hoznak létre a Balaton, Eger, Tokaj, Szekszárd és Villány borvidékein” – írják az említett lapok. Mindez nagyon elismerő a világszínvonalat képviselő spanyol borok hazájában.

A teljes cikk itt található.