Sörakadémia nyílik a bor fővárosában, Balatonfüreden

Sörakadémia nyílik Balatonfüreden május 31 és június 1 között, ahol sörtovábbképzéssel, sörtanárok vezetésével tartott sörfogadóórával és sörbemutatóval várják az ínyenceket, sőt a vendéglátósokat is – tájékoztatták a Hírbalatont közleményben a rendezvény szervezői.

 

Mint írják, közkívánatra már nemcsak Zamárdiban,  hanem a bor fővárosában, Balatonfüreden is megrendezik a balatoni sörök fesztiválját, a Balaton Beer Weekendet, ahol a környék sörfőzdéi mutatkoznak be kézműves termékeikkel. A sörmesterek továbbképzést is tartanak azoknak, akik „beiratkoznak” a sörakadémiára.

Balatonfüreden, a Helka diszkó árnyékában igazi sörakadémia nyílik május 31 és június 1 között, ahol sörtovábbképzéssel, sörtanárok vezetésével tartott sörfogadóórával és sörbemutatóval várják az ínyenceket, sőt a vendéglátósokat is. A fesztiválozás és kóstolás mellett bárki sörkóstoltató szakemberré válhat, aki jelentkezik a szombati, tematikus programokra.

A helyszínre 8 kézműves sörfőzde települ ki különlegességeivel, amelyek között lesz könnyű és frissítő fekete kölsch, cirokból és mexikói kukoricából készült sör, valamint a legújabb divatot követve, a legnépszerűbb német sörstílust hordozó helles sör is.

Az ingyenes fesztiválon jelen lesz valamennyi Balaton környéki, sőt most már tovább bővítve a régiót, dunántúli kézműves főzde is, akik megmutatják és bebizonyítják, hogy a minőségi sör a balatoni gasztronómia szerves része.

Köztudott, hogy a munka után a borkészítők is sört isznak – idézi a közlemény a rendezvény házigazdáját, Bart Dánielt, aki ennek okát is elmagyarázta, miszerint a bor savas kémhatását a lúgos sör semlegesíti. Egy-két hétvégét érdemes arra szánni, még a borkedvelőknek is, hogy semlegesítsék a gyomrukat, finom, minőségi söröket kóstoljanak és megismerjék a helyi sörkészítők munkáit. A balatonfüredi hétvége után repetaként a július 12-14 között szervezett Zamárdi sörfesztiválra is érdemes lesz ellátogatni – tette hozzá a házigazda.