Sokkal jobb a szezon vége a Balatonon, mint a korábbi években (atv.hu)

Bár kevesebben voltak a strandokon, mint augusztus huszadika előtt, a nyárvégi kánikula miatt hasonló volt a forgalom, mint a szezon közepén. A legtöbb turista azt mondja: szándékosan időzít a nyár végére, mert a víz meleg, tömeg viszont már nincs a strandon – az atv.hu híradása szerint.

Elégedettek a szezonnnal a Keszthelyi Városi strand munkatársai. Azt mondják, hogy az időjárás, egy-két kivételtől eltekintve kedvezett a nyaralóknak.
“Júliusban volt egy-két rossz nap amikor esett az eső és nem volt strandidő, viszont az augusztus egy kicsit kárpótolt bennünket. Az előző évekkel ellentétben augusztus 20-án nagyon jó idő volt, 33-35 fok, és amiatt, hogy augusztusi 20-ka keddre esett, ezáltal egy kicsit meghosszabbodott a hét is, tehát egész héten telt ház volt strandon”– nyilatkozta az ATV Híradójának Vinczéné Polgár Andrea, a Keszthelyi Városi Strand vezetőhelyettese.
A szezonban sokat dolgozó vállalkozók azt mondják, hogy a vendégek a főszezonban ott vannak a tó mellett. Azt, hogy hol tölti az idejét a tömeg, nagyban függ az időjárástól.

“Tényleg az időtől függ. Ha jó idő van, akkor voltak, ha rossz idő, akkor természetesen nem voltak. Úgyhogy az idő nekünk a legnagyobb ellenségünk, ugye. Hogyha rossz idő van, kevesen vannak, de emberek szempontjából sokan voltak” – mondta Keszi Lászlóné, kölcsönzős.

Sokan fürödtek a Balatonban Keszthelyen a városi strandon,de messze nem annyian, mint a főszezonban, amikor megtelt a part.

“Előnye az, hogy nincs az a rengeteg ember, az időjárás az éppen olyan, mint bármikor jöttünk volna, mert nagyon jó, csak nincs a nagy tömeg és az ember azért kényelmesebben elvan” – osztotta meg gondolatait Dénes Lászlóné.

 

 

A Balatonon a vendéglátó helyek döntő többsége még nem zárt be.

atv.hu