Sokkal gyorsabban juthatunk majd el a Bakonyból a Balatonra (Magyar Építők)

Veszprém elkerülésével, közvetlen kapcsolat létesülhet pár éven belül a Győrtől Zircen át vezető 82-es, és a Balatonfűzfőt Veszprémmel összekötő 72-es főút – így a Balaton-part – között.

 

Jelentősen lerövidíti a 8-as és 82-es utakat összekötő új útvonal a Balaton és a Bakony közötti menetidőt, amelynek tervezési munkáit hirdették meg egy friss közleményben, melyet a Magyar Építők idézett.  Veszprém külterületén a 8-as és 72-es főutak csomópontja, valamint a 82-es főút Veszprém- Gyulafirátót északi fele között, 2,5 évre tervezett tervezési feladat egybefüggő, 6,5 km hosszú 2×1 sávos új főút létesítése.

A tervezőknek el kell készítenie továbbá egyebek mellett a 82-es főút 6+612 km szelvényénél lévő műtárgy teljeskörű felújításának tervezése, amennyiben a vizsgálatok alapján szükséges, építési és kiviteli tervek elkészítése, az építéshez szükséges engedélyek megszerzése.

A 8-as és 72-es főutak csomópontjában lévő műtárgy, valamint a csomópont körforgalmú alcsomópontjainak burkolatfelújítására vonatkozó kiviteli tervek elkészítése; a 8-as és 72-es főutak déli alcsomópontja és a reptérre vezető bekötőút között a 72112 jelű út folytatásában kb. 1,5 km hosszú új út építési és kiviteli tervének elkészítése, az építéshez szükséges engedélyek megszerzése.