Sokan látogatnak el a temetőkbe a hosszú hétvégén (TVKeszthely)

A hosszú hétvégén hosszabbított nyitva tartással, temetői ügyelettel várják az embereket a VÜZ Kft. dolgozói, akik szükség esetén segítséget nyújtanak a sírok megtalálásában. A sírkertek környékén megnövekedett forgalomra kell számítani, a közlekedésben és a parkolásban polgárőrök és rendőrök is segédkeznek.

Tegnap már a délelőtti órákban is rengetegen látogattak el a keszthelyi temetőkbe, hogy elhunyt szeretteik sírjára koszorút, virágot vagy mécsest helyezzenek el. A jó időt kihasználva az emlékművek rendbetételét is sokan most végezték el – tudósít a TVkeszthely.hu.

A keszthelyi Szent Miklós temetőben 7 hektáron kb. 7000 nyughely található. Sokan érkeznek távolabbról is ezekben a napokban a sírkerthez, akik nehezebben találhatják meg, hol helyezték örök nyugalomra hozzátartozóikat. Számukra nyújtanak segítséget a VÜZ Kft. dolgozói, akik ügyeletet látnak el a hétvégén.

„A temetések mellett egész évben a temető fenntartás is a mi feladatunk. De ilyenkor fokozottan ügyelünk a tisztaságra, a szemétmentességre és minden nap, tehát ma, holnap, vasárnap reggel 7-től este 8-ig ügyeletet tartunk. Bármilyen problémával, temetéssel kapcsolatban, esetleg a síremléket nem találják, lehet hozzánk nyugodtan fordulni, vagy én vagy a kollégáim tudnak segíteni.”   – ismertette Tiszolczi Béla.

A sírkertek környékén nagy autós forgalomra kell számítani a következő napokban, mely által a balesetek veszélye is megnövekedhet. Megelőzés céljából is polgárőrök segítenek a gyalogos átkelőhelyeknél, de rendőrök is irányítják a forgalmat és a parkolók környékén is járőröznek. Az Új köztemetőnél még mindig fontos felhívni az autósok figyelmét az egyirányú útra, hogy biztonságos legyen a közlekedés. De nem csak az úton lévőket érheti baleset. A Katasztrófavédelem munkatársai arra hívják fel a megemlékezők figyelmét, hogy ne hagyjanak gyúlékony anyagot az égő gyertyák, mécsesek körül, hiszen a felelőtlenséggel saját magukat és a temetők épségét is veszélyeztethetik.