Siófok több, mint kétmilliárdos fejlesztési forrásra számít (siofok.hu)

Ismét egyeztetett a siófoki polgármester és a térség kormánypárti országgyűlési képviselője. A megbeszélés ezúttal kiegészült városházi, valamint megyei kormányhivatali vezetőkkel.

„Több milliárd forintos fejlesztésekről tárgyaltunk Siófokon! A Területfejlesztési Operatív Program forrásairól és a jövőbeli fejlesztési igényekről egyeztettünk a siófoki Városházán. Az önkormányzat elképzeléseihez igazodva, a Rózsakert átfogó fejlesztéséről, a kikötő és környezetének megújításáról, az Asztalos utcai általános iskola korszerűsítéséről, a Pitypang Óvoda bővítéséről és a Zamárdival közös, Orgona utcai strand rekonstrukciójáról tanácskoztunk.”

– közölte a tárgyalások után Witzmann Mihály a térség országgyűlési képviselője.

Dr. Lengyel Róbert pedig ezt mondta a Siófoki Híreknek, hogy ismét elindult a városi uszoda építésének előkészítése, már többkörös egyeztetésen vannak túl.

Az elkövetkezendő években a települések jelentős, még a választások előtti időszakban induló pályázati lehetőségekhez jutnak. Jelen állás szerint Siófok (szintén képviselő úr bábáskodása mellett) 2 milliárdot meghaladó forráshoz jut. Az iparűzési adóbevételünk kormányzati döntés okán kieső részét nem kompenzálják, viszont a Rózsakertünk felújításának 2. üteméhez várhatóan megkapjuk a szükséges állami forrást. Előkészítés alatt a déli elkerülő út, a tervezéséhez szükséges forrást már biztosítja a kormány, aztán jöhet a kivitelezés.

– fogalmazott Lengyel Róbert.

A polgármester hozzátette: volt sikeres pályázatuk a turisztikai ügynökségnél, háromszor 30 millió forintból a parti WC-k épülhetnek újjá, emellett 9 millió forintot kapott jegyárkiesés miatti állami kompenzációként a művelődési központjuk.