Sikerült elzavarnia a betörőt a 82 éves révfülöpi asszonynak (veol.hu/police.hu)

Révfülöpön egy 82 éves asszony ébredt arra, hogy betörtek hozzá. Kérdőre vonta az idegent, aki elmenekült. A tapolcai rendőrök 24 órán belül elfogták a 47 éves berettyóújfalui férfit – számolt be a veol.hu a rendőrségi hírről.

Az eljárás adatai alapján egy 82 éves asszony 2020. január 3-ára virradó éjszaka értesítette a rendőrséget, hogy révfülöpi családi házában hangos üvegcsörömpölésre ébredt. Amikor a konyhájába ment, hogy megnézze mi történt, a betört konyhaablakon keresztül egy ismeretlen személyt pillantott meg, aki a helyiségbe elemlámpával világított be. Miután a sértett kérdőre vonta, a férfi sietve távozott a helyszínről.

A kiérkező járőrök megállapították, hogy az elkövető a ház garázsából kihozott kerti műanyagszékre állva egy kővel törte be a konyha ablakát, hogy azon keresztül bejusson az ingatlanba. A rendőrök adatgyűjtésének eredményeként egy 47 éves berettyóújfalui lakos került látókörbe, akit még aznap Révfülöp egyik utcájában elfogtak.

A férfit ezután előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették. A gyanúsítottat a rendőrség előterjesztése és az ügyészség indítványa alapján az illetékes bíróság 2020. január 6-án letartóztatta – írja a police.hu.