Sétányt adtak át Zánkán (veol.hu)

Összesen 150 millió forint saját forrásból új járdát, illetve sétányt építettek Zánkán, a Rákóczi utcában, amit Filep Miklós polgármester az elmúlt évtized legnagyobb beruházásának nevezett.

Az impozáns járdát kedden adták át, de a település polgármestere összefoglalta az elmúlt időszak beruházásait, fejlesztéseit is:

– Nagyon szép öt évet tudhat maga mögött az ezerlakosú Zánka, ahol 600 millió forint beruházás történt, és 250 millió forint állami támogatást elnyertünk – fogalmazott Filep Miklós. A polgármester kiemelte intézményeiken a napelemeket, az új önkormányzati hivatalt, a műfüves pályát, az útfelújításokat; a strandon színpadot, mozgássérült-bejárókat építettek, felújították a Hegyestűi utat, befejezték az óvoda-, bölcsőde-korszerűsítést, ami 60 millióba került. A Rákóczi utcában pedig több mint 900 méter hosszú és két méter széles járdát, illetve sétányt építettek, ahol 2800 négyzetmétert leburkoltak. Parkolókat, kapubejárókat, csapadékvíz-elvezetőt is kialakítottak, padokat helyeztek el, elvezették a Horogi-Séd patakot a Balatonig, víznyelőket, aknákat is kiépítettek. Sikeres a Dózsa György utca felújítására beadott pályázatuk, amire 15 milliót nyertek. A tervek szerint közutas beruházással az Erzsébet-tábortól a zánkai Fő utcára csatlakozó közút új burkolatot kap jövő év elején. Tervezik a könyvtár és újabb utak felújítását.

Varga Zoltán alpolgármester kiemelte, a sétánynál 21, főként idős fát kivágtak, de 111 új fát és 350 cserjét elültettek. A napokban 1400 négyzetméteren füvesítenek és 100 négyzetméteren virágokat ültetnek. Tervezik másutt is hasonló színvonalon az utak felújítását.

A köszöntők után átadták a sétányt.

A cikk folytatása a veol.hu oldalon olvasható.