Sérelmezik a nyárba nyúló strandfelújításokat (index.hu)

Tavasszal több balatoni strand nyert támogatást felújításokra, fejlesztésekre, amiket június végéig be kéne fejezni. Egyszerre kellettek a kivitelezők, miközben munkaerőhiánnyal küzdenek mindenfelé. Vannak, akik sérelmezik a nyárba húzódó munkálatokat – derül ki az index.hu cikkéből. (Itt olvasható a korábbi hír, az akkor még csak tervezett beruházásokról.)

“Nincs az a pr-es, önkormányzati, közbeszerzési vagy uniós pályázati bullshit, amivel meg lehetne magyarázni, miért az év legmelegebb időszakában, a nyári szezon elején kezdik el építeni Fonyódon a futópályát(?) a környék egyik legnépszerűbb szabadstrandján” – írta az index.hu egyik olvasója, és a mellékelt képek alapján tényleg elég bizarr a strand látványa.

A Velvet a lellei strandon talált hasonló állapotokat. És még egy rakás másik Balaton parti városról jöttek ugyanilyen hírek.

A fonyódi képeket küldő olvasó meg is találta, hogy miről lehet szó: egy március végi hírből kiderült, hogy “a Délnyugat-Balaton öt települése 1,4 milliárd forint támogatást nyert szabadstrandjai felújítására. A Magyar Turisztikai Ügynökség pályázata által megújul Balatonboglár, Balatonmáriafürdő, Fonyód, Balatonfenyves és Balatonlelle egy-egy partszakasza is”. A hír szerint a nyári szezonra elkészülő felújításoknak köszönhetően a strandok komfortosabbak, modernebbek és biztonságosabbak lesznek.

Egy gond van csak: a nyári szezon javában tart, és a tervezőket, kivitelezőket láthatóan egyáltalán nem zavarta, hogy a felújítások bőven a szezonba nyúlnak. Állítólag június vége a befejezési határidő (ami ugye szintén a nyár közepe), de Fonyódon például szinte biztos, hogy nem lesznek kész akkorra se – írja az index.hu.