Sehol sem maradt meg a hó, több baleset is történt Veszprém megyében (veol.hu)

Hétfőn, kora reggel megérkezett az első hóesés Veszprém megyébe, ahol az utakon nem maradt meg a hó, de a Bakonyban fehér lepel borította be a tájat.


Az előrejelzések szerint kedden is várható havazás, de az utakon továbbra sem marad meg a téli csapadék. A közút 0-24 órásügyeletet tart november 10-e óta, megyénkben főként a hegyi közlekedésnél elősózást végeznek.

-Nem volt fennakadás a közlekedésben, az utak sónedvesek voltak, és sehol nem maradt meg a hó, mondta Pécsi Norbert, a Magyar Közút Zrt. képviseletében. Hozzátette, Veszprém megyében kedden öt-tíz centiméter friss, tapadó hó hullhat, és ahol szükséges, továbbra is sózzák az utakat. Kapcsolatban állnak a meteorológiai szolgálattal, figyelik saját állomásaikat, útellenőreik járják az utakat, ahol kell, azonnal sóznak, havat takarítanak. Az előrejelzés szerint hajnalban mínusz kettő, plusz három fok lehet, napközben plusz kettő és tíz fok között mozog a hőmérséklet.

Hétfőn három baleset történt, Berhida és Pétfürdő között árokba hajtott egy kamion, a sofőr megsérült, a pétfürdői tűzoltók dolgoztak a műszaki mentésnél.

Ketten sérültek meg Ajkán, amikor két autó ütközött, ide az ajkai tűzoltókat riasztották. Két kamion karambolozott, a 84-es főúton, Lesencetomajnál. Az egyikből üzemanyag folyt az úttestre, emiatt árokba csúszott és felborult egy személyautó. Senki sem sérült meg, a tapolcai tűzoltók végezték a műszaki mentést -írja a veol.hu.