Sárkányhajón érkezett Süsü Balatonszárszóra (sonline.hu – balatonszarszo.hu)

Szombaton kezdődött Balatonszárszón a Sárkányfesztivál, amely kedvelt családi program koncertekkel, színházi előadásokkal és kézműves vásárral. Az esemény főszereplője, Süsü sárkányhajón utazott a fesztiválra.

Fotó: Németh Levente / sonline.hu

Az egy héten át tartó mesefesztivál nyitónapján a sonline.hu munkatársa fotózott.

Fotó: Németh Levente / sonline.hu

Az eseményen Süsü mellett a többi kedves Csukás-mesefigurával és Bodrogi Gyulával is találkozhattak a Balatonszárszóra látogatók, aki Süsü hangját kölcsönzi a mesében.

Idén sajnos Csukás István nem tudott eljönni, mert jelenleg is dolgozik a mese folytatásán, és azt mondta, hogy csak otthon tud alkotni, mert ha eljön Balatonszárszóra, akkor sétálgat és sokan keresik fel, ami zavarja a munkában – mondta Dorogi Sándor polgármester.

– Még mindig rengetegen rajonganak Süsüért – folytatta Dorogi Sándor.

Fotó: Németh Levente / sonline.hu

A Balaton partjáról a tömeg felvonult a zenepavilonhoz és közösen énekelte mindenki a jól ismert Süsü dalt, Bodrogi Gyula pedig a szóló részt. Nagyon jó volt látni és hallani, hogy ennyien szeretik még mindig ezt a mesét. A színész is kiemelte, hogy mennyire boldog azért, hogy a gyerekek és a felnőttek még negyven év után is ennyire kedvelik a mesét.

– Nekünk ez a fesztivál jelenti a mindent – hangsúlyozta Dorogi Sándor. – A keszthelyi Balaton Múzeum őriz egy plakátot 1920-ból, amin az áll, hogy; Szárszó a legideálisabb fürdőhely a családok és a gyerekek számára. Ehhez tartjuk is magunkat és minden megteszünk azért, hogy minél több gyerek és család látogasson el hozzánk. A sárkányfesztivál idején egyébként nem lehet szállást találni a településen – tette hozzá a polgármester.

A fesztivál programja:

Információ: balatonszarszo.hu

Balatonszárszó további nyári programjai ide kattintva érhetők el.