Rúdtánc a Balaton felett (likebalaton.hu)

Floch Bernadett rúdtáncvilágbajnoknak a Balaton hullámzása sem okoz nehézséget, Fonyódon még egy SUP deszkán is képes volt tökéletes bemutatót tartani.

(Fotó: Sarkanyfoto)

A napokban Fonyódon, a kutyás strand melletti SUP Port bázison tartott egy extrém bemutatót.

 – Hogy jutott eszetekbe rúdtáncbemutatót tartani egy SUP deszkán?

– Szeretünk nagyot álmodni, ezért megkerestük Bernadettet, a 2019-es PoleTheatre világbajnokság győztesét az ügyben, hogy a SUP deszkánkon tartson egy rúdtánc bemutatót – tudtuk meg a SUP bázison Csonka Bencétől és Kovács Tamástól. – Betty egyből igent mondott az őrült ötletünkre, úgy gondoljuk, hogy sikerült egy olyan dolgot elérnünk ezzel, ami egyedülálló a világon, hiszen ilyet még senki nem csinált, lélegzetelállító előadás zajlott nálunk.

A csodaszép rúdtánc világbajnok még napokkal később is lelkesen mesél az egyedi helyszínről, a különleges élményről, hiszen korábban nem rúdtáncolt vízen:

– Fantasztikus volt ez a bemutató a badacsonyi háttérrel, bevallom, elsőre kicsit tartottam az öletettől, nem volt még szerencsém ehhez a nagy deszkához, amire végül ráraktuk a rudat, de a fiúknak hála, végig teljesen biztonságban éreztem magam. Ehhez a bemutatóhoz szerencsénkre az időjárási körülmények is hozzájárultak, nagyobb hullámzásban nem lehetett volna kivitelezni a produkciót. Nagyon szigorúan figyeltünk mindenre, a biztonság ilyenkor is, mint mindig, elsődleges! Néhány méterre voltunk csak a parttól, a fiúk folyamatosan biztosították a SUP-ot, és most kivételesen én is inkább az egyszerűbb, kevésbé dinamikus, számomra könnyedén kivitelezhető elemeket mutattam be. Igyekeztem minél alacsonyabb magasságban dolgozni, hogy nehogy felboruljak a rúd kilengése miatt, de végül a borulásnak a közelében se voltunk.

 

(Fotó: Sarkanyfoto)

A likebalaton.hu cikke – további fotókkal, videóval – itt olvasható.