Ritkán lehet látni ilyen repülő csodákat a Balatonon (roadster.hu)

A tavalyi évhez hasonlóan idén is októberben, 10–11-én rendezik meg Magyarország egyetlen foiler találkozóját. A sportág hazai kedvelői Balatonföldváron találkoznak.


A balatonföldvári Foiling Balaton célja, hogy a világon egyre népszerűbbnek számító foil tevékenységet bemutassa a sportág hazai kedvelőinek. A hétvégén olyan csodás vízi járművekben lehet gyönyörködni, melyek egy víz alatti szárny (hydrofoil) segítségével képesek repülni a víz felett.

A szervezők – az előzetes jelentkezések alapján – több mint húsz hajóra számítanak. A nagyhajók kimaradnak a versenyből, minden más flotta azonban növekedett a tavalyi évhez képest, a Waszpok, Moth-ok és kite-ok is nagyobb számban képviseltetik magukat idén, ami remek csatákat szoros, látványos versenyt ígér – olvasható az esemény Facebook-oldalán.

A külső szemlélők a partról követhetik majd az eseményeket, illetve a bátrabbak akár ki is próbálhatják a suhanó bárkákat. A futamok után természetesen lehetőség van kötetlen beszélgetés keretében mindent megtudni az adott hajókról.

A további részletek itt találhatók.