Rengetegen futnak a Balaton körül (veol.hu)

Hétvégén rendezik meg az ország egyik legismertebb futóversenyét, az XIII. NN Ultrabalatont. Idén is rekordszámú induló jelentkezett, ráadásul villámgyorsan vált teltházassá az esemény. A tavalyi 11 ezer jelentkezőt is meghaladva 13 ezer futóval startol el szombaton az NN Ultrabalaton.

Mindössze 22 perc kellett ahhoz, hogy beteljen a maximális létszám, míg ehhez 2016-ban 54 napra, 2017-ben 54 órára, 2018-ban pedig már csak 37 percre volt szükség- írja a veol.hu.

A helyszínen számos program várja a futókat és az eseményre látogatókat a teljes hétvége során. Az NN váltópontjain, Balatonfüreden, Keszthely-Fenékpusztán és Balatonszéplakon mindenki felfrissülhet, próbára teheti szerencséjét és ellenőrizheti egészségi állapotát is. A rajongók emellett szelfizhetnek is a futó legenda, az NN Running Team tagja, Eliud Kipchoge életnagyságú képmásával ellátott fotófalnál, aki alig két hete nyerte meg negyedik alkalommal, rekordidővel a londoni maratont. A teljes körön további mintegy ötven váltóponton gondoskodnak majd a szervezők a versenyzők frissítéséről.

További információ az esemény oldalán érhető el.