Rengeteg előadással vág neki a nyárnak a Kultkikötő (vitorlazzitthon.hu)

Tizennégy évvel ezelőtt a balatoni színházi élet fellendítését tűzte ki célul Balatonföldváron, az idei esztendőre viszont már több helyszínen várják a színház, valamint a minőségi kultúra szerelmeseit a Kultkikötő előadásai a Magyar Tenger mindkét partján. Az előadások különlegessége, hogy mindegyik egyszeri, és megismételhetetlen premier.

A Csíki Gergely Színház színművészeként találta megy tizennégy évvel ezelőtt Balatonföldváron a Kultkikötő első helyszínét, ami egy elhagyatott élménytér volt akkor – emlékezett vissza a kezdetekre a vitorlazzitthon.hu-nak adott interjújában a Kultkikötő igazgatója. Nagy Viktor hozzátette: gyerekkorában itt sok időt töltött el, amikor a szabadtéri színpad tele volt nézővel. Ezt az élményt és vele együtt a minőségi kultúrát szerette volna visszahozni a Balaton partjára.  Elmondta: azóta Földvár mellett Balatonfenyvesen, Bogláron, valamint Badacsonytomajban is várják a kultúrára szomjazókat.

Nagy Viktor beszélt arról is, hogy nem titkolt céljuk olyan kőszínházak előadásait a partra vinni, melyekre a Balatonnál élők, vagy ott nyaralók nem jutnak el. Éppen ezért alakult ki egy igen színes paletta. Példaként említette a Veszprémi Petőfi Színház, vagy a kecskeméti Katona József Színház, hovatovább a budapesti Nemzeti Színház színvonalas darabjait. Ugyanakkor a Kultkikötő saját előadásokkal is készül. Az igazgató kitért arra is: fontos küldetés volt, hogy minden helyszínnek megtalálják a saját arculatát. A földvári a szélesebb nézőközönségnek szóló daraboknak, koncerteknek ad otthont, a balatonboglári visszafogottabb, „gondolkodósabb”, Balatonfenyves inkább a nagycsaládosokról szól – heti négy gyermek előadással – míg a badacsonyi Friss Teraszon a zenei formációké a főszerep.

Nagy Viktor büszke arra, hogy a Kultkikötő nem egy repertoárszínház, minden egyes előadás csupán egyszer látható ami egy nagy vállalás, ugyanakkor gyönyörű feladat – fejtette ki a vitorlazzitthon.hu portálnak.