Rekordkísérlet, retro, disco – ingyenes gasztrofesztivál Balatonkenesén

Jön a Balaton Fesztivál, Balatonkenese első igazi nyári programja 2018. június 29. és július 1. között. Három nap, 18 fellépő, az első igazi szabadtéri UV party, közösségépítő rekordkísérlet, gasztronómiai különlegességek, családi programok és élmények igazi balatoni környezetben. A belépés ingyenes.

A programot második alkalommal rendezik meg a Balaton-parti városban.

A fesztivál június 29-én a Music FM rádió népszerű lemezlovasaival kezdődik. A szervezők erre a napra is különleges programelemmel készülnek, megrendezik az első Balaton parti UV partyt, ahol a fényeknek köszönhetően speciális megvilágításba kerülnek a fellépők és résztvevők. Érdemes lesz fehér színű ruhában érkezni.

Június 30-án a hazai retro sztárok lépnek színpadra, valamint a hazai selfierekordra készülnek a Balaton Fesztiválon.  Az egy időben, egy helyen a legtöbb személy által egyszerre elkészített önfotó (selfie) hazai tömegszerűségi rekordja, azaz a hazai 2016-os békéscsabai rekord megdöntése mellett egyben Guinness rekord kísérlet is, a Szépkilátás Bisztróval közös szervezésben. A tömeges közös „selfie-zésre” már előzetesen lehet jelentkezni az erre a célra  létrehozott Facebook eseményben itt: https://facebook.com/events/1847669218868852/ A helyszínen készült fényképeket szintén ide tölthetik fel a résztvevők, érdemes készíteni a telefonokat. Hasznos tudni, hogy egy képen csak egy arc szerepelhet. A rekordot a Magyar Rekord Egyesület elnöke hitelesíti majd, bekerül a hazai rekordok adatbázisába.

A vasárnapi programkínálatban a világ leghíresebb együtteseinek magyar képviselői lépnek fel, a változatos zenei kínálat mellett a fesztiváltér idén is igazi családi programokkal hívogat. Lehetőség lesz mindhárom napon többek között repülőgép szimulátor és hatástalanított fegyverek kipróbálására, kalózhajózásra, élmény motorcsónakázásra, óriás lego építésre is a hagyományosabb programelemeken kívül. A kiállítók különleges street food ételekkel és italokkal és minőségi kézműves termékek vásárával várják az érdeklődőket pénteken 16, szombaton és vasárnap pedig  11 órai kezdettel.

 

FELLÉPŐK:

Június 29. péntek: Andy Kraft, Nigel Stately, Nara, Antonyo, Lauer

Június 30. szombat: Szkiton Productions, Dj Dominique, Splash, Dj Náksi, Csordás Tibi/Fiesta, Ámokfutók, Kerozin, Animal Cannibals

Július 1. vasárnap: Varnyú Country, Chain Bridge Pop,  Mokka Tribute, Blue Cold Jalapeños/Red Hot Chili Peppers Tribute, Dogs  n’ Roses/Guns N’ Roses Tribute

Az esemény kiemelt támogatói a tökéletes olasz kávéiról híres Perfero Magyarország Kft., az édes pillanatokat hozó Koronás Cukor és a praktikus, kényelmet biztosító Praktiker, a magyar barkácsáruház.

A rangos zenei programokat, élményeket, jó közösséget, street foodot, különleges termékeket és minőséget itt is megtalálhatják az érdeklődők a fesztiválra készülve a részletes információkkal:

http://balatonfesztival.com/
https://www.facebook.com/balatonfesztival/
https://www.instagram.com/balatonfesztival/