Régi balatoni nyarak fotóit keresik (magyarhirlap.hu)

A Collegium Hungaricum idén számos programmal kíséri a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa projektet, melyek egyike a „Reklám és propaganda az ideális nyaralás szolgálatában“ című kiállítás, amely május 25-én nyílik meg Bécsben – hangzott el csütörtökön az Osztrák Közszolgálati Rádió magyar nyelvű adásában. Mint az összeállításból kiderült, a tárlat három részből áll majd.

Az egyikben plakátok, reklámposzterek, prospektusok, emléktárgyak idézik meg az 1930-1988 közti időszak propagandáját, a második elem egy, a válogatáshoz illeszkedő berendezett enteriőr lesz míg a harmadik rész egészen egyedinek ígérkezik, ugyanis az nem része a veszprémi gyűjteménynek. Az esemény ideje alatt ugyanis privát, szabadáságokról szóló fotókat terveznek vetíteni, amelyek még inkább segítenek átélni a régi balatoni nyarak hangulatát.

A vetítéshez a bécsi Collegium Hungaricum 1989 előtt készült balatoni fényrajzokat keres, amelyek így maguk is a tárlat részévé válnak. Anyagot küldeni nemcsak Ausztriából lehet, hanem Magyarországról és máshonnan is.