Rádőlt egy daru a Szentháromság szoborra a veszprémi Várban (veol.hu)

Rádőlt egy daru a Várban lévő Szentháromság szoborra kedden délután, közölte Csondor Henrietta, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. A veol.hu információi szerint a daruban hárman tartózkodtak, ők könnyebben megsérültek. Kettejüket kórházba szállították.

Fotó: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy/Veszprém MKI

Csizmadiáné Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferens elmondta: a szobornál felmérést végeztek annak állapotáról, amikor a daru öt méter magasan megakadt. A kosárban tartózkodók ekkor zuhantak ki.

Információink szerint a darut nem rögzíthették megfelelően, ezért mozdulhatott el. Az esetben a szobor és a daru egyaránt megsérült.

A megyei rendőrfőkapitányság jelenleg a helyszíni szemlét végzi, és vizsgálják a történtek körülményeit. Ennek tükrében a későbbiekben dőlhet el, ki a felelős a történtekért.

A Szentháromság szoborcsoport a Veszprémi Vár főterének névadója, mely a tér közepén áll, és 1750-ben, Padányi Bíró Márton katolikus főpap, veszprémi püspök megrendelésére állították. A püspök saját családi címerének és védőszentjének, Szent Mártonnak is előkelő helyet juttatott a szobrok, domborművek között. A kompozíciót Schmidt Ferenc szobrász-kőfaragó mester készítette.