Programkavalkád Zamárdiban (Balatoni Futár)

A fesztiválváros – a köztudatba főként így ivódott a balatoni kisváros neve, s nem csak hazánkban. A BalatonSound és a B. my. lake könnyűzenei fesztiválok révén szerte Európában ismertté vált település ezen a nyáron is számtalan programmal várja valamennyi korosztály képviselőit. Csákovics Gyula polgármester is elsősorban a változatosságot, a minőséget hangsúlyozza.

A látványos és egyedi rendezvények repertoárja idén tovább bővül: a már hagyományosnak mondható – rosé-, sör-, nemzedékek fesztiválja mellett ismét sor kerül a  Balatoni játszadalomra, a Svert kupa vitorlásversenyre, de összemérik erejüket és tudásukat a fogathajtók és a horgászok is. Újdonságra a vízben és a parton egyaránt számíthatnak a visszatérő vendégek, ugyanis a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatának köszönhetően kétszázmillió forintot költhetünk a fürdőzési feltételek javítására – elsősorban családbarát fejlesztéseket kívánunk megvalósítani. Folytatódik a sétány kiépítése, a rendezvények helyszínén pedig egyedi, minőségi térburkolat kerül kialakításra.

Idei költségvetésünk lehetővé teszi, hogy a Kiss Ernő utcában parkolókat alakítsunk ki, térkövezünk és aszfaltozunk. A nyárelő tötrénéseihez tartozik, hogy megkezdődött a többfunkciós rendezvénycentrum építése, s partnertelepülési kapcsolati megállapodást írtunk alá a horvát Moscenisca Draga polgármesterével – mondta el a Balatoni Futárnak a polgármester .