Pezsgő-sziget a füredi mólón (balatonfured.hu)

Újra megrendezik a füredi mólón a Pezsgő-sziget, Champagne és Ti szezonnyitónak szánt eseményt. Április 29-30. között a füredi mólón, a SpiccBistro előtt könyöklőasztalokkal, osztrigával és tapas falatokkal várják a vendégeket, mindkét nap 16-23 óra között, akik mintegy negyven féle Champagne közül választhatnak majd.

 

A szabadtéri, könnyed rendezvény mára már törzsközönséggel is büszkélkedhet, hiszen kinek ne esne jól egy pohár finom pezsgő a Balaton partján. Igazi különlegességek is kóstolhatók lesznek, olyan pezsgők, amelyeket egy egész palackkal ritkán engedhet meg magának az ember, de itt egy-egy pohárral megízlelhetők.

– Nagy sikere volt az előző rendezvényeknek ezúttal is könnyed, elegáns, beszélgetős programmal készülünk. Továbbra is mindenki számára nyitott a program, az a cél, hogy aki éppen arra sétál, betérhessen hozzánk egy pohár pezsgőre. Kuriózum, hogy egy helyen ennyi féle minőségi Champagne pezsgő elérhető. Már ezer forinttért lehet pezsgőt kóstolni, de megbontjuk az igazi különlegességeket is, így a legextrább pezsgőkből is meg lehet ízlelni egy-egy decit – fogalmazott Köteles Zsolt, a rendezvény szervezője, a SpiccBistro ügyvezetője.

A legjobb champagne-házak pezsgőiből lesz válogatás (Champagne Taittinger, Bourdaire-Gallois, Mandois, Alfred Gratien, Palmer, Laurent-Perrier) a jó hangulatról mindkét nap dj-ék gondoskodnak.

A pezsgők etalonjának tartott nedűket a francia Champagne régióban állítják elő, háromféle szőlőfajta – chardonnay, pinot noir és pinot meunier – felhasználásával. A borvidék több mint 33 ezer hektárnyi termőterületen, 300 champagne-házzal a pezsgőtermelés Mekkája. Tradicionális eljárással, palackban történik az erjesztés, a hozzáadott élesztő és a cukor segítségével. 1693-ban Dom Peignon nevéhez fűződik az első habzó champagne.

A részletes program itt található.