Pezsegj Szabadon! – Kampány indult a pezsgőfogyasztás népszerűsítésére (agrarszektor.hu)

Elindult a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) „Pezsegj Szabadon!” kampánya, melynek célja a pezsgőfogyasztás népszerűsítése. Légli Ottó  balatoni borász, a HNT elnöke szerint a koronavírus-járvány utáni újranyitás kiváló alkalom nemcsak a pezsgőnyitásra hanem a karantén utáni szabadság élményének közös megélésére is, akár a Balatonnál, akár máshol.

A HNT elindította „Pezsegj Szabadon!” kampányát, amellyel a minőségi magyar pezsgő tudatos és mértékkel való fogyasztására ösztönzi a fogyasztókat a pandémia utáni nyitást követően. Az országos kampány fókusz platformja az online tér. A pezsegjszabadon.hu weboldal létrehozásával a HNT arra buzdítja a fogyasztókat, hogy fotóval örökítsék meg a nyitás pillanatát, az első igazi „pezsgésüket”. A pezsgős fotók bárhol készülhetnek, egy bérház udvarán, a gangon, kirándulás közben, a Balaton partján és a kedvenc helyek be is tagelhetőek. A képekből kialakított interaktív Magyarország térkép egy közösségi felületté válik, melyen látható, hogy ki merre pezseg.

A promóciót a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa saját forrásból finanszírozza együttműködve a pezsgő pincészetekkel. A kampánnyal nemcsak a fogyasztókat buzdítja részvételre és ünneplésre, hanem ezzel a szakmai összefogással az egész országot pezsgésbe kívánja hozni.

A cikk folytatása itt elolvasható.