Pénzt ígértek voksokért? Feljelentést tett a balatonszepezdi polgármesterjelölt

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett Bocskov Jordán, nyilvántartásba vett balatonszepezdi polgármesterjelölt miután a napokban megjelent a hír, bizonyos jelöltek a településen 20 000 forintot is ígértek egy szavazatért a december 8-i polgármester választáson. Balatonszepezden október 13-án nem volt polgármester jelölt, éppen ezért a helyi választási bizottság december 8-ára tűzte ki az időközi polgármester-választást.

Ahogyan korábban a hirbalaton.hu beszámolt róla, az október 13-án elmaradt polgármesterválasztás után tucatnyian jelentkeztek a tisztségre Balatonszepezden.  A jelöltállítás október 19-én kezdődött, azóta folyamatosan jelentek meg olyan személyek a településen, akiknek korábban semmiféle kötődésük nem volt a Balaton parti községhez.

A napokban megjelent és elterjedt a közösségi oldalakon egy hír, mely szerint ketten is rekordösszegű pénzt ígértek a voksokért, ami bűncselekmény. A fullank.hu oldal az egyik helyi képviselőtől megtudta:  több helyen tapasztaltak választási csalásra utaló jeleket. A cikk megjelenését követően a korábban, elsőként nyilvántartásba vett polgármesterjelölt Dr. Bocskov Jordán Facebook oldalán közölte: feljelentést tesz a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.