Pénteken, a Cirkuszok Éjszakáján mutatkozik be Balatonlellén az új zebmárcsikó (sonline.hu)

A sonline.hu ottjártakor boldogan ugrándozott a karámjában a Magyar Nemzeti Cirkusz legújabb tagja, élvezte a népszerűséget a háromhetes kis csődör.

– Rendkívül eleven, alighanem mindkét szülőjétől a vitalitásukat örökölte – magyarázta ifjabb Richter József cirkuszigazgató, miközben igyekezett elcsípni az állatot, hogy végre bemutathassa a sajtónak.
A cirkuszigazgató elmondta: az új jövevény apja ugyanaz a foltos szamár, amely tavaly egy másik zebralánnyal – Kenyával – szűrte össze a levet. Abból a kapcsolatból egy kancacsikó született, Lelle. Idén a csélcsap csacsi már Szavanna zebralány fejét csavarta el, s ennek a kapcsolatnak három hete született meg a gyümölcse.

– A kis jövevény sokkal jobban hasonlít mind külsőleg, mind jellemében egy zebrára. Elég vad, nem könnyű megfogni – mondta el ifjabb Richter József. A csikó egyéves korában kezdi majd a cirkuszi iskolát, csak utána kerülhet a porondra. Egyelőre azonban a játékon és az evésen kívül nem érdekli más.

– Nagy öröm számunkra, hogy nálunk folyamatosan születnek állatok. Lámánk, púpos tevénk és most már zebmárunk is született. Nem kell ennél jobb bizonyíték, hogy itt jól érzik magukat az állatok – jegyezte meg a cirkuszigazgató. A tervek szerint július 12-én Balatonlellén a Cirkuszok éjszakáján mutatkozik be a különleges állat. Addig is várják a közönség segítségét a közösségi oldalukon, hogy milyen nevet adjanak a csíkos szamárnak.

Két éjjel is cirkusz lesz Lellén

Az idei nyáron két napon át – július 12–13–án – várják az érdeklődőket a Cirkuszok Éjszakájára Balatonlellén. Július 12-én, pénteken, délután 13 órakor kezdődik a már hagyománynak számító elefánt-fürdetés, szombaton pedig miniszafarin vehetnek részt a cirkusz melletti területen az érdeklődők. Este hét órától pedig sztárartisták ígérnek különleges szórakozást a cirkuszok éjjele idei közönségének – írja a sonline.hu.