Példaértékű összefogás is segíti Lesencefalut a fejlődésben (veol.hu)

Három település együttes turisztikai fejlesztését és a település csapadékvíz elvezető árkai felújítását adták át jelképesen a túraútvonal mentén, a Sarki Róka Borháznál. A projekt példaértékű összefogással valósult meg.

 

Kázsmér-Nyírő Katalin polgármester úgy fogalmazott, hogy öröm ünnepelni, a hétköznapokból kiszakadva újra együtt tölteni egy kis időt.

A híreket figyelve lehet, hogy erre a következő időszakban nem lesz újra lehetőségünk. Köszönet és elismerés a falu lakosságának a járvány idején tanúsított magatartásáért, a rengeteg önkéntes munkáért, az ötszáz maszkért. Örömre ad okot, hogy az elmúlt időszakban több fejlesztés is elkészült, Belterületi útjaink egy része több, mint 750 méter hosszban készültek el. A Kossuth utca egy szakasza, a Petőfi utca és a Jegenye köz a Belügyminisztérium több, mint 14 millió forintos támogatásával. A folyamatot folytatni szeretnénk további pályázatok segítségével. A Leader program keretén belül a Vulkánok Völgye Egyesület ötmilliós támogatásával csatlakoztunk a Kék túra útvonalának azon szakaszához, amely a Kőorrától a Balatonig tart. Rajtunk kívül Balatonederics és Nemesvita vett részt a fejlesztésben, így biztosítva, hogy a szomszédos települések hasonló arculattal várják az idelátogatókat, felhívva figyelmüket a helyi értékekre. Az útvonal egyik pontja a hely, a Sarki róka borház, ahol most ünneplünk. Az út már most vonzza a kerékpáros és gyalogos kirándulókat, a környék egyik legszebb táját mutathatjuk meg az idelátogatóknak, hiszen lenyűgöző panoráma tárul elénk – mondta a polgármester.

Hozzátette, hogy a projekten belül elkészült több pihenőhely, a sportpályánál esőbeálló, és az útvonal mentén információs táblákat helyeztek el. Tervezik egy túra alkalmával végigjárni az utat.

A teljes cikk itt olvasható el.